می توان یک پروگرامر ساخت که تمام AVR ها را پروگرام کرد. اینجا را کلیک کنید.
اما این روش یک مساله دارد: لپتاپها پورت موازی ندارند.
باید گفت برای پروگرام کردن یک AVR تنها کافی است به 5 پایه آن باید متصل شد:
این مهم کار کردن با AVR ها را بسیار ساده می کند، به طوری که می توان میکرو را به راحتی (حتی اگر میکرو در داخل پروژه نصب شده باشد ) پروگرام کرد. به چنین خاصیتی ISP ( پروگرام کردن در داخل سیستم) اطلاق می شود. پایه های فوق به عنوان پایه های ISP شناخته شده اند.
فی الواقع هر پروگرامری شامل مدارهای زیر است:
شکل: یک مدار برای تبدیل USB به ISP
شکل: اتصال یک میکرو نوعی به ISP
متاسفانه این نرم افزار قابلیت پروگرام کردن را برای کیت های معمول در بازارهای ایران را ندارد ( در مورد ATXmega ها قضیه فرق می کند)، زیرا فقط کیت های زیر را پشتیبانی می کند:
AVR Dragon
AVRISP mkII
AVR ONE!
JTAGICE3
JTAGICE mkII
QT600
SAM-ICE
STK500
STK600
البته Simulator موجود در خود نرم افزار را می توان برای آزمایش برنامه کاربر به کار برد.
برای کیت های موجود در ایران ( معمولا STK200/STK300) باید از نرم افزارهای الحاق شده به کیت هایشان استفاده شود. نکته مهم در مورد آنها این است که کامپیوترهای جدید فاقد پورتهای سری DB9 و پورتهای موازی LPT هستند و در عوض تعداد متنابهی USB دارند. همین مساله باعث شده که بسیاری از نرم افزارهای IDE نتوانند کیت های ایرانی را ساپورت کنند.
عکس زیر: یک AVRISP mkII با رابط USB که با یک مدار واسطه دست ساز به میکرو وصل شده است
از لینک زیر می توانید نرم افزار Atmel Studio 6 را به رایگان از سایت اتمل دانلود کنید. منتها قبلا باید در سایت اتمل ثبت نام کرده باشید. توجه کنید که حجم آن بزرگ (874 مگ) است. البته بهتر است قبلا نرم افزار Microsoft Visual Studio را نصب و آنتی ویروسها را غیرفعال کرده باشید:
http://www.atmel.com/tools/atmelstudio.aspx
نکته: اجرای این برنامه باعث رزرو حدود 300 مگ از RAM می شود. ( بستگی به سیستم عامل و ... دارد)
بی شک عصر حاضر را باید "عصر فناوری" خواند. گستره کاربرد "اتوماسیون" از کیهان نوردی تا لوازم آشپزخانه امتداد دارد.
اتوماسیون بدون کامپیوتر هم در حوزه میکروکنترلرها تبلور یافته است. شاید بتوان گفت محصولات شرکت اتمل به خصوص AVR ها به واسطه تنوع و کاربرد در دستگاه های متعدد، پر طرفدارترین میکروکنترلرها باشند.
با وجود تنوع و تعدد AVR ها، خود شرکت اتمل یک رابط برنامه نویسی IDE مشترک و پیشرفته برای محصولات خود تدارک دیده است. به علاوه ARM ها را هم پوشش می دهد.
جای خوشبختی است که در این وبگاه آخرین ویرایش Atmel Studio 6 به همراه بحث های سخت افزاری با تاکید بر ATmega32 به عنوان هدف مورد بررسی قرار گرفته است.